2 september 2016
18:30

Romfartuna GIF P06

Referat: Västerås IK P06:1 Svart - Romfartuna GIF P06

En fin kväll för fotboll på Rocklunda mötte Lag Svart Romfartuna GIF i nivå 2 serien. Romfartuna är lite av en favoritmotståndare i år då våra tre tidigare möten har inneburit en seger, en förlust och en oavgjord match, alltså helt öppet och tokjämnt = kul!
Vi hade medvetet experimenterat en del i laget för att låta några av våra killar testa nya positioner. Det är lärofullt för dem för att de ska utvecklas som fotbollsspelare. Ibland får det även en positiv effekt på resultatet, ibland inte. Den här kvällen var ett exempel på det senare…
Vår första halvlek sprang vi mest omkring som yra höns och försökte hitta var vi skulle spela medan Romfartuna skapade en hel del chanser. Halvtidsresultatet 0-1 var tyvärr inte rättvist… för Romfartuna som kunde gjort 3-4 mål till. Till andra halvlek gjorde vi ett par positionsbyten för att återskapa lite trygghet i laget och detta tillsammans med medvinden gav resultat. Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek och höll ihop lagdelarna så som vi normalt kan och skapade en konstant press på Romfartuna. Nu var det dock vår tur att inte ha marginalerna på vår sida och vi lyckades bara få till ett mål av alla chanser vi hade. Dock var det en riktig delikatess med en boll som ”gick som på ett snöre” hela vägen från back, till ytter och in till fri spelare mitt i straffområdet.
Slutresultatet 1-3 var rättvist samtidigt som vi spelade så pass bra i andra att vi gott kunde vänt matchen. Vi tar med oss ännu en erfarenhet hem och gläder oss åt andra halvleken. Nästa gång tar vi dem…